Spring over
Ordrer afsendes 2 gange ugentligt
Gratis og nem returnering
Fri fragt ved ordre over 299 DKK
4,9 på Trustpilot
Gratis og nem returnering
Ordrer afsendes 2 gange ugentligt
Gratis og nem returnering
Fri fragt ved ordre over 299 DKK
4,9 på Trustpilot
Gratis og nem returnering
Ordrer afsendes 2 gange ugentligt
Gratis og nem returnering
Fri fragt ved ordre over 299 DKK
4,9 på Trustpilot
Gratis og nem returnering

Tips til at fjerne sæbelugt fra din babys silikone service

Silikone service er et populært valg på grund af dets holdbarhed, fleksibilitet og lette vedligeholdelse, men det kan dog ske, at silikonen absorberer lugte, især sæbe lugt. Årsagen hertil er, at silikone...

Silikone service er et populært valg på grund af dets holdbarhed, fleksibilitet og lette vedligeholdelse, men det kan dog ske, at silikonen absorberer lugte, især sæbe lugt. Årsagen hertil er, at silikone er et porøst materiale, hvilket betyder, at det kan absorbere lugte fra det, det kommer i kontakt med, herunder sæbe. Når du vasker babyens service med sæbe og vand, kan sæbe lugten derfor trænge ind i silikonen og forblive der, selv efter gentagne skylninger. Der er heldigvis flere forskellige metoder til at fjerne denne lugt - og ved hjælp af ting de fleste allerede har i hjemmet.

 

Rengøring ved hjælp af naturlige ingredienser

 

Eddike

Eddike er generelt en effektiv lugtfjerner, som kan bruges til at fjerne sæbe lugt fra silikone service. Man blander blot en del klar eddike med to dele vand i en skål og nedsænker silikone servicen i blandingen i et par timer. Skyl derefter grundigt med vand og lad det tørre. 

 

Citron

Citronsaft er en naturlig deodoriserende og antibakteriel ingrediens, der ligeledes kan hjælpe med at fjerne lugte fra silikone. Pres frisk citronsaft over silikone servicen og lad det sidde i et par minutter, før det skrubbes af med en blød svamp eller børste. Skyl derefter med vand og lad det tørre.

 

Bagepulver

Bagepulver er en anden naturlig lugtfjerner, der kan hjælpe med at absorbere lugten fra silikone. Lav en pasta ved at blande bagepulver med lidt vand og gnid det ind i din silikone service. Lad det tørre ind i et par timer. Derefter skrubbes det af, og servicen skylles grundigt og tørres. For en mere kraftig rengøring, kan man også blande bagepulver med citron eller klar eddike i stedet. 

 

Rengøring ved hjælp af varme eksponering 

 

Eksponeringen til varme gør, at silikonens molekyler åbner sig, og lugt og madpartikler frigøres. Det er her vigtigt at tjekke, at ens silikone service er lavet af 100% silikone.

 

Kogning

Kog silikone servicen i en gryde, og sørg for at servicen er helt dækket af vand. Lad det koge et par minutter, så lugt og madpartikler frigøres. Vask herefter servicen med en mild eller lugtfri sæbe, og skyl med rent vand. Hvis der stadig er lidt lugt, gentag processen efter behov.

 

Ovn

Hvis lugten er ekstra stærk, kan man også vælge at putte silikone servicen i ovnen. Forvarm ovnen til 160°C varmluft (og aldrig over 220°C). Sæt dit silikone service på en bageplade med bagepapir og bag i 1 time. Lad silikone servicen stå og køle helt af. 

 

For den helt store og dybdegående rengøring, kan man kombinere flere af metoderne, f.eks. først give silikone servicen en tur i ovnen, hvorefter man vasker servicen i varmt vand blandet med bagepulver og eddike, eller citron, for en ekstra grundig opfriskning. 

Så vælg den metode, der passer bedst til dig og din situation, og vær opmærksom på, at nogle gange må man væbne sig lidt med tålmodighed. Det kan tage lidt tid at fjerne lugten helt, men med regelmæssig rengøring og pleje kan du sikre dig, at din silikoneservice forbliver lugtfri og i god stand i lang tid fremover!

Vælg muligheder