Spring over
Ordrer afsendes 2 gange ugentligt
Gratis og nem returnering
Fri fragt ved ordre over 299 DKK
4,9 på Trustpilot
Gratis og nem returnering
Ordrer afsendes 2 gange ugentligt
Gratis og nem returnering
Fri fragt ved ordre over 299 DKK
4,9 på Trustpilot
Gratis og nem returnering
Ordrer afsendes 2 gange ugentligt
Gratis og nem returnering
Fri fragt ved ordre over 299 DKK
4,9 på Trustpilot
Gratis og nem returnering

Sådan lærer du dit barn at spise: Gode råd til de første måltider

At lære at spise er en vigtig milepæl i enhver families liv. Det er en tid fyldt med sjove oplevelser, udfordringer og masser af læringsmuligheder. I denne artikel vil vi...

At lære at spise er en vigtig milepæl i enhver families liv. Det er en tid fyldt med sjove oplevelser, udfordringer og masser af læringsmuligheder. I denne artikel vil vi dele nogle praktiske tips og tricks til, hvordan du kan hjælpe dit barn med at lære at spise som en lille tumling.

 

Introducer forskellige teksturer
  • At vænne dit barn til forskellige madteksturer er afgørende for at udvikle deres smagssans. Prøv at inkludere bløde, knasende og moste fødevarer i deres kost. Dette hjælper med at udvikle deres mundmotorik og gør dem mere komfortable med at spise forskellige fødevarekonsistenser.
Selvstændighed ved bordet
  • Lad dit barn udforske maden og herigennem udvikle selvstændighed ved bordet. Giv dem små, sikre redskaber, såsom børneskeer og kopper, der er lette at gribe fat i. Dette vil opmuntre dem til at prøve at spise selv og udvikle deres finmotoriske færdigheder.
Farverige og nærende måltider
  • Skab farverige og nærende måltider, der fanger dit barns opmærksomhed. Introducer forskellige frugter, grøntsager og proteinkilder for at sikre, at de får alle de nødvendige næringsstoffer. Dette kan også gøre spisetiden mere interessant og lærerig for børnene, hvis maden er farverig eller på anden måde indbydende for de små øjne. 
Skab en positiv spiseoplevelse
  • At spise skal være en positiv og rar oplevelse for dit barn. Undgå at tvinge dem til at spise og undgå også negative kommentarer omkring mad. Skab i stedet en afslappet atmosfære, hvor de kan udforske og nyde maden uden pres.
Skift mellem fast og flydende konsistens
  • For at hjælpe dit barn med at tilpasse sig forskellige fødevarekonsistenser, kan du gradvist introducere mere fast føde, når de er klar. Dette kan inkludere blød pasta, små stykker brød eller grøntsagsstænger. Skift desuden mellem fast og flydende mad for at give dem en god og varieret oplevelse, mens de trin for trin lærer at spise.
Leg med mad
  • Gør spiseoplevelsen sjov ved at lege med maden. Lad dit barn udforske teksturer med fingrene, bygge små madtårne eller lave sjove ansigter med maden på tallerkenen. Dette ikke kun styrker deres forhold til mad, men gør også spisetiden mere underholdende.

Vær tålmodig og opmuntrende:

  • Hver tumling lærer at spise i sit eget tempo. Vær tålmodig og opmuntrende under hele processen. Ros dem, når de prøver noget nyt, og undlad at udtrykke frustration, hvis det ikke altid går som planlagt. 

At lære at spise er en rejse fyldt med opdagelser og glæde. Ved at skabe en positiv spiseoplevelse, introducere forskellige teksturer og fremme selvstændighed, kan du hjælpe dit barn med at udvikle sunde spisevaner fra en tidlig alder. Så find en børneske frem, forbered farverige måltider og nyd denne særlige tid med dit lille barn. Velbekomme!

Vil du også begynde at lære dit barn at spise? Så finder du hele vores udvalg af baby- og børneservice her. Vores silikone service fås i tre farver: beige, rød og blå. Alle vores silikone produkter kan rengøres i opvaskemaskinen, så det er nemt at finde frem til måltiderne i en travl hverdag. 

Vælg muligheder